Bedrijfsinvesteringszones worden heel actueel.

Nieuws on 1 Jan , 1990

Nu de BIZ-wet van experimentele wet is omgezet naar een normale wet ontstaat er veel vraag naar de mogelijkheden van deze wet. Bij de experimentenwet was sprake van 276 initiatieven in heel Nederland. Met name de gebieden in het westen des lands maakten veel gebruik van de experimentenwet.

Van de 476 initiatieven behaald circa 96 de draagvlakmeeting niet en stopten dan ook voor realisatie. 60 Biz-locaties haalden het draagvlak niet en 120 behaalden de uiteindelijke eindstreep.

Dit geeft maar aan hoe moeilijk het is om draagvlak te creƫren voor een BIZ. Hier moet dus alle aandacht naar toe door de inzet van goede ambassadeurs en een goede communicatieopzet.

Op dit moment zijn er in Nederland circa 156 locaties die zich zijn aan het orienteren op een BIZ. Daarnaast wordt uiteraard bezien van de experiment-locaties een vervolg gaan krijgen.

De algemene tendens is wel dat ondernemers meerwaarde zien van een BIZ waarbij de BIZ-gelden ingezet worden voor beheer,veiligheid en publiciteit (met name winkelgebieden). De winkelgebieden zijn dan ook sterkt vertegenwoordigt in de experimentfase.