Experimentenwet BIZ is goedgekeurd

Nieuws on 16 Aug , 2014

Na een lange testperiode is de wet BedrijvenInvesteringsZone goedgekeurd. Deze wet maakt het voor ondernemingen mogelijk om samen te werken aan de gezamelijke aanpak van lokale knelpunten in hun directe omgeving. Lokale ondernemers weten vaak zelf welke problemen er in het gebied spelen en wat er nodig is om het gebied te verbeteren en zo de leefomgeving te verbeteren en verkoop  te stimuleren. Een BedrijfsInvesteringszone zorgt voor het financiële draagvlak van deze aanpak.

Aanvragen van een BIZ-fonds

Een BIZ-gebied staat onder leiding van ondernemers vertegenwoordigt in een vastgestelde entiteit (vereniging/stichting).  2/3 van de ondernemingen moet instemmen met de vaststelling van de BIZ. Er zal een plan van aanpak samengesteld worden waarin aangeven wat de bestemmingen voor de te heffen belastingen zijn. Door een schatting te maken van de kosten die nodig zijn om het gebied te verbeteren kan de gemeente inzien of het doel haalbaar en rendabel is. Na een akkoord van de gemeente mag het BIZ-fonds de doelen gaan uitvoeren.

Voordelen van BIZ

BIZ brengt een groot aantal voordelen voor ondernemingen.

  • Door de BIZ in een gebied in te voeren zullen ondernemingen zelf verantwoordelijk zijn voor factoren die de uitstraling van de omgeving bepalen
  • Doordat de prestaties afhankelijk zijn van deze factoren worden de ondernemingen gestimuleerd om deze factoren op de juiste wijze te benutten en te zorgen dat alles op de juiste manier wordt vervuld.
  • Alle ondernemers betalen verplicht mee.
  • Vooraf worden doelen gesteld in samenwerking met alle ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>