Projectbegeleiding BIZ

Gemeenten en ondernemers zijn continu bezig met kwaliteitsverbetering van hun omgeving. De ervaring leert dat het samenwerken tussen gemeenten en ondernemers beter kan. Een lokaal ondernemersfonds geeft een samenwerking
concrete handvatten. Om te voorkomen dat partijen niet meebetalen aan lokale  investeringen, het zogenaamde freeridersprobleem, is de BIZ wetgeving opgesteld.

Initiatief van ondernemers

Een BIZ wordt opgesteld voor ondernemers door ondernemers. Hierdoor is effectief meer geld beschikbaar om de kwaliteit aan de hand van een goed businessplan te verbeteren in het eigen gebied van de ondernemer. De nieuwe BIZ wetgeving staat voor deelname van alle bedrijven waardoor een gezamenlijk blijvend resultaat zichtbaar wordt.

Voor zowel gemeente als ondernemers meerwaarde

Zowel gemeenten als ondernemers hebben baat bij de waardevermeerdering van het vastgoed en de verhoging van de aantrekkelijkheid van het gebied. De vaststelling van de heffing is een democratisch besluit waar een meerderheid aan deelnemers voor nodig is. Dit biedt transparantie voor ondernemers.

Alle ondernemers verplicht

Met de invoering van een BIZ kan de ondernemer zelf investeringen doen in zijn gebied waarbij alle ondernemers
meedoen. In een BIZ bepalen ondernemers dus zelf waar hun geld aan wordt uitgegeven. De BIZ belasting die wordt vastgesteld, wordt direct als subsidie teruggestort aan het BIZ fonds. De vereniging of stichting die het beheer hierover voert,
besteedt het geld aan activiteiten die zij heeft vastgesteld in een businessplan. Dit businessplan is een gezamenlijk besluit tussen gemeente en ondernemers.

Ondersteuningsteam

Het vaststellen van een BIZ is een complexe aangelegenheid. Het door ons ontwikkelde stappenplan leidt tot een
uitvoeringsovereenkomst tussen ondernemers en gemeente met een duidelijk lokaal businessplan op maat. Dit traject duurt ongeveer drie tot vijf maanden. Wij bieden diensten aan voor de draagvlakmeting, de procesbegeleiding, begeleiding van het opstellen van een business plan en het opstellen en uitvoeren van een beheersplan.

Heeft u interesse in een kennismaking met ons team neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend aanbod.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>