Reclamebelasting

In Nederland geldt sinds enkele jaren een belasting op reclame. Deze reclamebelasting wordt geheven op reclame-uitingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Er moet belasting betaald worden over het gebruik van deze promotiematerialen. Veel promotiemethodes, zoals billboards, zijn aangebracht naast de openbare wegen.

Wat is reclamebelasting?

Gemeenten mogen op grond van de gemeentewet reclamebelasting heffen over openbare aankondigingen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Denk aan gevelreclame, vlaggen, borden, spandoeken en luifels. De opbrengst gaat doorgaans naar de algemene middelen, behalve als er sprake is van een ondernemersfonds. Dan kunnen de ondernemers collectief beslissen over deze middelen.

Hoe wordt reclamebelasting berekend?

De reclamebelasting wordt geheven naar de oppervlakte in de vierkante meters van de openbare aankondigingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vooraf vastgestelde tarieventabel. Bij de meting wordt gekeken naar de grootste lengte en grootste breedte van de aankondiging.

Aanpak

Wij adviseren voor de aanpak van reclamebelasting dezelfde opzet te hanteren bij de start van een BIZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>